padel Trainer

Balance Tennis Academy

ik ben ferry du pree,

De nieuwe padel hoofdtrainer van SCO. Onlangs 49 jaar geworden, samenwonend met mijn partner in Houten. Wij hebben twee kinderen die ook padel spelen. Bijna vier jaar geleden zijn we met dit spelletje in aanraking gekomen vanuit het tennis en hebben sindsdien eigenlijk het tennisracket niet meer aangeraakt, behalve mijn dochter. Samen met mijn toen nog 14 jarige zoon, Lars, zijn we opgeklommen tot de hoofdklasse. Hij is nu 17, voormalig Nederlands Kampioen t/m 16 en mijn dochter Britt is tweevoudig Nederlands Kampioen padel t/m 14. Natuurlijk samen met hun partners. Twee jaar geleden hebben mijn kinderen deelgenomen aan het WK-jeugd in de omgeving van Valencia, waarbij wij als ouders aanwezig mochten zijn. Een fantastische ervaring, waarbij duidelijk werd dat padel in Spanje iets meer is dan een spelletje en na voetbal de grootste sport van Spanje is. Beide zijn ook weer opgenomen in de voorselectie voor het WK voor de jeugd van 21-26 september 2021. Ik hoop dat er bij het SCO ook nog jeugd padel gaat spelen, die ik kan helpen deze fantastische ervaringen mee te laten maken.

Ruim een jaar geleden ben ik geslaagd voor de cursus padel-instructeur van de toen nog Nederlandse Padel Bond. Sindsdien heb ik eigenlijk alleen aan mijn kinderen en vrienden lesgegeven aangezien ik militair ben en niet structureel de tijd heb om les te geven. Nu zie ik echter ruimte en ben blij dat het SCO mij deze kans biedt. Verder ben ik jarenlang voetbaltrainer geweest van zowel jeugd als volwassenen en heb diverse teams gecoacht. Ook heb ik veel met mijn kinderen getennist. Mijn dochter maakt ook deel uit van de Nationale Jeugdselectie tennis van de KNLTB. Haar zullen jullie dan ook wat minder zien op het SCO, maar vermoedelijk mijn zoon wel. Hij zal mij af en toe assisteren bij het les geven. Hij is een echte speler voor ‘rechts’ en ik vanwege mijn aanvallende instelling sta meestal op ‘links’. Hopelijk kunnen we jullie ook helpen bij jullie keuze en het verder ontwikkelen van deze posities en de specifiek hierbij horende kwaliteiten.

Tot slot sta ik op met padel en ga er mee naar bed. Ik kijk veel padel wedstrijden en zelfs meermaals dezelfde. Telkens vanuit een ander perspectief. Ik hoop deze passie ook aan jullie over te dragen. Het is mij dan ook een eer om samen met de andere trainers en personeel van het SCO jullie padellers te helpen met het verder ontwikkelen van jullie techniek, tactiek en plezier in dit fantastische spelletje. Padel is leuk, maar wordt nog leuker als je alle technieken en tactieken kent en beheerst en deze in wedstrijden toepast op het juiste niveau. VAMOS.